Meest gestelde vragen

Purelax verkoop uitsluitend peroxidevrije tandenbleek gel. Deze tast het glazuur en de vullingen niet aan. Daarom is tanden bleken met onze bleekgel zeer veilig. De gel is ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden. En de behandeling kan probleemloos herhaald worden voor een optimaal resultaat.

Na een tandenbleek behandeling met peroxidevrije bleekgel ziet u direct het resultaat. Meestal kleurt het gebit bij de eerste behandeling tussen de 4 en 8 tinten lichter. Het gebit zal daarna langzaam weer verkleuren. De snelheid waarmee de verkleuring optreedt is afhankelijk van de levensstijl. Drinkt u veel koffie, thee en rode wijn en rookt u veel sigaretten, dan zullen uw tanden sneller verkleuren. En dan heeft u dus sneller een nieuwe behandeling nodig.
Een behandeling met een peroxide bleekgel bij de tandarts is duurder, maar omdat peroxide in het glazuur doordringt, zal het resultaat langer aanhouden. Omdat het gehalte peroxide tegenwoordig maximaal 6% mag zijn, is de duurzaamheid verminderd in vergelijking met de 35%-gels die vroeger werden gebruikt. Daarom stappen steeds meer tandartsen over op peroxidevrij bleken. Ook facing worden steeds meer toegepast.

1 behandeling duurt circa 20-25 minuten. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn om meer dan 1 behandeling te doen. In de meeste gevallen geven 3 opeenvolgende behandelingen van 20 minuten een optimaal resultaat.

Met een mondspreider schijnt het LED-licht direct op de tanden met bleekgel. Daarom werkt deze methode beter dan met een bitje. De tanden worden witter en het effect blijft langer zichtbaar. Ander voordeel is dat u met een mondspreider minder bleekgel gebruikt en dus stukken goedkoper kan werken.

Nee, de behandeling is geheel pijnloos.

Nee, dit is 100% veilig.

Ook op kronen komt een aanslaglaag. Deze aanslag wordt met bleken verwijdert, maar het wordt niet lichter dan de kleur van de kroon.

Informeer de klant om de eerste 12 uur na de behandeling geen koffie, rode wijn en andere kleurhoudende voedingsmiddelen te nuttigen.

Dit wordt bepaald door:

  • Genetische factoren
  • Consumptie: eten-drink en rookgedrag
  • Mondverzorging: hoe vaak poets/flos je en frequentie tandartsbezoek
  • Voordelig
  • Pijnloos
  • Snel resultaat
  • Veilig

Verkleuring van de tanden treedt sneller op dan bij bleken met peroxide. Dit hangt sterk samen met het consumptiepatroon van de klant. De terugloop kan vertraagd worden door het gebruik van de juiste tandpasta, zoals V-White. Adviseer dit met name bij klanten die bijvoorbeeld roken, veel koffie drinken en liefhebber zijn van rode wijn.

Dat hangt ervan af. Als u van uzelf een Gerard Joling lach heeft, zal deze na het bleken tevoorschijn komen. Bij peroxidevrij bleken krijgt u uw natuurlijk tandkleur terug. Voor de meeste mensen zal gelden dat dit geen Gerard Joling lach is. Gerard Joling zelf heeft zijn witte lach trouwens te danken aan facings.

Nee, omdat geen peroxide wordt gebruikt, krijgt u geen gevoelige tanden.

 
Add to cart